Generacion perdida – cat

Adra Pallón

Fotògraf documental que, a través de projectes de llarga durada en els quals empra fotografia i multimèdia intenta explicar els problemes socials que són presents a la regió o grup social al qual pertany.
El seu treball de proximitat ha estat reconegut en concursos i mitjans, recentment el Galícia Focus de Fotoperiodisme.

Generación Perdida

Som la generació millor preparada de la història dels països del sud d’Europa. Se’ns va vendre un futur que aquí no existeix. Heretem la desindustrialització i la turificació dels nostres països. Les polítiques europees van projectar l’activitat econòmica dels països sud europeus cap a una activitat basada en el sector serveis, convertint a aquests en el resort turístic dels països del nord, països que si tenen una indústria i una economia florent i sòlida. Aquest fet va portar amb si un precipitat augment cap a la precarietat laboral, la bretxa social i la gentrificació. Aquest últim fenomen ha potenciat la perduda d’habitatges per part de les famílies i la inaccessibilitat a ella per part dels joves, la generació perduda que viu entre dues enormes crisis.

Famílies senceres en atur, moltes d’elles subsistint amb prou feines gràcies a la pensió dels avis. Unes altres desestructurant-se a causa de la pressió amb la qual viuen el seu dia a dia. No hem arribat a veure el promès estat de benestar, en lloc d’això veiem i patim cada dia l’augment de la misèria.

Tota aquesta situació ha estat aprofitada pels partits polítics d’extrema dreta, que mitjançant un discurs interessat; basat en el racisme, l’odi i l’homofòbia; estan aglutinant entre els seus simpatitzants a persones de les classes populars que pitjor l’estan passant.

Els carrers del sud d’Europa cada vegada estan més plenes de persones perdudes. Persones que no troben un sostre, un mitjà de subsistència o cosa que és més perillósa, un indici d’esperança. La desesperança dóna lloc al fet que augmentin els problemes psicològics i amb ells s’obre la porta als llimbs de l’oblit mitjançant les addiccions a les drogues. La situació en la que es troba una gran porció de la població europea és molt preocupant i aquest projecte explora les realitats que hereta la població a causa d’aquesta conjectura social.