jurat 2023

Jurat

El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la tercera edició en formaran part Sandra Balsells, Arianna Rinaldo i Claudi Carreras.
El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la tercera edició en formaran part, Sandra Balsells,  Arianna Rinaldo i Claudi Carreras.

Sandra Balsells

Fotògrafa i docent de fotografia a la Universitat Ramon Llull.

Al 1989, després de llicenciar-se en Periodisme a Barcelona, es trasllada a Londres on s’inicia professionalment en l’àmbit del fotoperiodisme.

Entre els anys 1991 i 2000, la seva trajectòria fotogràfica se centra en l’antiga Iugoslàvia, on documenta les successives guerres a Croàcia, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo.

És autora del llibre Balkan in memoriam (Blume, 2002), un extens recorregut fotogràfic per la dècada més convulsa de l’antiga Iugoslàvia; i comissària i coautora del llibre Bategats d’un món convuls (Lumwerg, 2007).

Ha realitzat nombrosos reportatges internacionals i ha participat en més de cent exposicions. La seva obra figura en diverses col·leccions públiques i privades.

És coautora dels documentals televisius Dying for the Truth (Channel 4, 1994) i Retrats de l’ànima (TVC, 2004).

L’any 2006 obté el Premi Ortega y Gasset a la Mejor Labor Informativa pel seu treball sobre les guerres balcàniques.

Ha comissariat els projectes Desaparecidos i Antología, tots dos de l’autor Gervasio Sánchez; i Topografía de la ira.

Des de 1995 compagina el seu treball de fotoperiodista amb la docència en la Universitat Ramon Llull i des de 2003 col·labora en la direcció del Seminario de Fotografía y Periodismo d’Albarracín.

La seva trajectòria professional forma part de la sèrie televisiva “Detrás del instante: Sandra Balsells”  (TVE, 2020).

Arianna Rinaldo

Comissària independent i editora gràfica freelance

Des del 2012 fins al 2021 ha estat directora artística del festival internacional de visual narrative, Cortona On The Move, a la Toscana. Des del 2016 és comissària de fotografia al PhEST, festival d’art contemporani a Monopoli, Puglia, Itàlia. Al llarg de 9 anys, va ser la directora de la revista de fotografia documental Ojo de Pez, publicada en anglès i espanyol per La Fábrica. Al 2014 va ser comissaria convidada del DOCfield ,el festival de fotografia documental de Barcelona. Al 2010 va ser comissària de l’exposició de fotografia internacional sobre temes de família, “Domestic”, produït per Photographic Social Vision i Obra Social Caja Madrid.

Arianna va començar el seu camí dins del món de la fotografia com a directora de l’arxiu de Magnum Photos a Nova York (1998-2001) i després a Itàlia, fins al 2004, com editora gràfica de la revista Colors. A partir d’aquest any comença a treballar com a freelance i consultora col·laborant amb diferents editorials i institucions nacionals i internacionals. Entre les seves col·laboracions, ha estat consultora de fotografia per a D, el setmanal de la Repubblica, el diari principal d’Itàlia (2008-2011).

A Barcelona des del 2012, Arianna continua desenvolupant projectes fotogràfics a nivell internacional; al costat d’oferir masterclass i sessions privades de suport a fotògrafs. Com visionadora de portfolis, l’Arianna és convidada en els esdeveniments de fotografia més reconeguts a nivell internacional com Houston Fotofest, USA; Photolucida, Portland,USA; Format Festival, Derby; UK; Daegu Photo Biennale, Corea del Sud; Paris Photo Lensculture Meeting Plau, França, entre altres.

És part del comitè de selecció de British Journal of Photography “Ones to Watch” i del 6×6 Global Talent Program del Wortd Press Photo.

Claudi Carreras

Comissari independent, editor i productor cultural

Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Carreras és un comissari independent, editor, productor cultural i investigador de fotografia. Com a comissari, ha fet múltiples exposicions que han itinerat per més de cinquanta països, entre les quals destaca  Laberinto de Miradas, Cotidiano Latino, ECO, Africamericanos i Inside the curve (NGS). 

Va ser comissari del festival Paraty em Foco a Brasil, on va participar des del 2011 fins al 2015, i de la selecció per Amèrica Llatina de la biennal PhotoQuai del Museu Quai Branly de París el 2013 i el 2015. Va ser assessor i comissari del Fòrum Llatinoamericà de Fotografía de São Paulo des de la seva creació l’any 2007 fins 2019. Ha estat jurat de importants certàmens com World Press Photo, POY latam, Sony International Award o el Premi Nacional de Fotografía d’Espanya.

En l’actualitat és el director fundador de la Fundació VIST, www.vistprojects.com i assessor  del National Geographic Storytellers Collective  Washington.

Com a editor, ha publicat més de trenta llibres de fotografia en diferents editorials, especialment a Editora Madalena del Brasil, de la qual és soci fundador.