jurat 2021

Jurat

El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la primera edició en formaran part Silvia Omedes (PSV), Rosa María Calaf i Pepe Baeza.
El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la primera edició en formaran part Silvia Omedes (PSV), Rosa María Calaf i Gervasio Sánchez (UPIFC).

Silvia Omedes

Consultora i agent de fotògrafs

Llicenciada en Belles arts per la New School for Social Research de Nova York i Màster en Funcions directives a ESADE. És gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs/es, editora i professora de fotografia documental.

Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de l’any 2001. Ha treballat en el Guggenheim de Nova York, en el CCCB de Barcelona i per a la Fundació World Press Photo a Amsterdam com a secretària del Jurat del concurs en la seva edició 2018. Com a nominadora de joves talents col·labora amb el Premi Incipiens Albert Camús, Leica Oscar Barnack Award i la Joop Swart Masterclass.

Representa arxius fotogràfics d’autors nacionals com el de la primera dona fotoperiodista Joana Biarnés i el del fotògraf francès Jacques Léonard. És assessora en gestió d’arxius de les fotògrafes Mey Rahola i Isabel Azcárate i dels Arxius Oriol Maspons i Leopoldo Pomés. Des del 2014 és membre del Comitè d’experts que impulsa el Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya.

Pepe Baeza

Fotògraf i editor gràfic

Pepe Baeza. Valencia, 1955

Llicenciat en Periodisme i Doctor en Ciències de la Comunicació

Redactor en cap de fotografia a La Vanguardia (1990-2015)

Fotògraf i editor de fotografia a El Periodico (1983-1990)

Professor de “Teoria i Tècnica de la Fotografia”, “Teoria i tècnica del Fotoperiodisme” i “Gèneres fotogràfics”  a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB (1988-2013)

Professor de “Fotografia i reporterisme gràfic” a la Facultat de Comunicació de la UPF (2013-2014)

Autor del llibre “Por una función crítica de la fotografía de prensa”. Gustavo Gili. Barcelona, 2001 y 2003

Coordinador de la secció “Imágenes” en Le Monde Diplomatique en espanyol

Rosa Maria Calaf

Periodista

Rosa Maria Calaf és periodista amb 39 anys d’experiència professional. Ha visitat 183 països. Va dur a terme la seva carrera professional a RTVE amb 26 anys a l’exterior com a corresponsal a Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma, Viena, Hong Kong i Pequín. Ha informat per a TVE sobre política i economia, conflictes i catàstrofes, cultura i societat. Va ser membre de l’equip fundador de la Televisió de Catalunya, TV3, com a directora de programació i producció. Actualment està retirada i es dedica a la docència, divulgació i és Jurat de diversos premis Internacionals.

Nascuda a Barcelona, és llicenciada en Dret i Periodisme, becada en Institucions Europees (Universitat lliure de Brussel·les), Ciències Polítiques (Cursos Extensió Universitat de Califòrnia -Los Angeles). També és Doctora Honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat Jaume I de Castelló. La seva extensa trajectòria com a periodista ha estat reconeguda amb més de 30 guardons, entre altres cal destacar el premi Ondas a la Millor Tasca Professional, el premi Nacional de Periodisme de Catalunya, el premi A tota una vida de l’Acadèmia de Televisió, el Women Together de les Nacions Unides o la Medalla d’Or de la Creu Roja i l’Ordre de Dama del Mèrit Civil. Actualment forma part del consell editorial de la publicació digital 65 i més.