jurat 2022

Jurat

El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la segona edició en formaran part Silvia Omedes (PSV), Sandra Balsells i Arianna Rinaldo.
El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la segona edició en formaran part Silvia Omedes (PSV), Sandra Balsells i Arianna Rinaldo.

Silvia Omedes

Consultora i agent de fotògrafs

Llicenciada en Belles arts per la New School for Social Research de Nova York i Màster en Funcions directives a ESADE. És gestora cultural, comissària independent, agent de fotògrafs/es, editora i professora de fotografia documental.

Dirigeix la fundació Photographic Social Vision des de l’any 2001. Ha treballat en el Guggenheim de Nova York, en el CCCB de Barcelona i per a la Fundació World Press Photo a Amsterdam com a secretària del Jurat del concurs en la seva edició 2018. Com a nominadora de joves talents col·labora amb el Premi Incipiens Albert Camús, Leica Oscar Barnack Award i la Joop Swart Masterclass.

Representa arxius fotogràfics d’autors nacionals com el de la primera dona fotoperiodista Joana Biarnés i el del fotògraf francès Jacques Léonard. És assessora en gestió d’arxius de les fotògrafes Mey Rahola i Isabel Azcárate i dels Arxius Oriol Maspons i Leopoldo Pomés. Des del 2014 és membre del Comitè d’experts que impulsa el Pla Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya.

Sandra Balsells

Fotògrafa i docent de fotografia a la Universitat Ramon Llull.

Al 1989, després de llicenciar-se en Periodisme a Barcelona, es trasllada a Londres on s’inicia professionalment en l’àmbit del fotoperiodisme.

Entre els anys 1991 i 2000, la seva trajectòria fotogràfica se centra en l’antiga Iugoslàvia, on documenta les successives guerres a Croàcia, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo.

És autora del llibre Balkan in memoriam (Blume, 2002), un extens recorregut fotogràfic per la dècada més convulsa de l’antiga Iugoslàvia; i comissària i coautora del llibre Bategats d’un món convuls (Lumwerg, 2007).

Ha realitzat nombrosos reportatges internacionals i ha participat en més de cent exposicions. La seva obra figura en diverses col·leccions públiques i privades.

És coautora dels documentals televisius Dying for the Truth (Channel 4, 1994) i Retrats de l’ànima (TVC, 2004).

L’any 2006 obté el Premi Ortega y Gasset a la Mejor Labor Informativa pel seu treball sobre les guerres balcàniques.

Ha comissariat els projectes Desaparecidos i Antología, tots dos de l’autor Gervasio Sánchez; i Topografía de la ira.

Des de 1995 compagina el seu treball de fotoperiodista amb la docència en la Universitat Ramon Llull i des de 2003 col·labora en la direcció del Seminario de Fotografía y Periodismo d’Albarracín.

La seva trajectòria professional forma part de la sèrie televisiva “Detrás del instante: Sandra Balsells”  (TVE, 2020).

Arianna Rinaldo

Arianna Rinaldo és comissària independent i editora gràfica freelance

Des del 2012 fins al 2021 ha estat directora artística del festival internacional de visual narrative, Cortona On The Move, a la Toscana. Des del 2016 és comissària de fotografia al PhEST, festival d’art contemporani a Monopoli, Puglia, Itàlia. Al llarg de 9 anys, va ser la directora de la revista de fotografia documental Ojo de Pez, publicada en anglès i espanyol per La Fábrica. Al 2014 va ser comissaria convidada del DOCfield ,el festival de fotografia documental de Barcelona. Al 2010 va ser comissària de l’exposició de fotografia internacional sobre temes de família, “Domestic”, produït per Photographic Social Vision i Obra Social Caja Madrid.

Arianna va començar el seu camí dins del món de la fotografia com a directora de l’arxiu de Magnum Photos a Nova York (1998-2001) i després a Itàlia, fins al 2004, com editora gràfica de la revista Colors. A partir d’aquest any comença a treballar com a freelance i consultora col·laborant amb diferents editorials i institucions nacionals i internacionals. Entre les seves col·laboracions, ha estat consultora de fotografia per a D, el setmanal de la Repubblica, el diari principal d’Itàlia (2008-2011).

A Barcelona des del 2012, Arianna continua desenvolupant projectes fotogràfics a nivell internacional; al costat d’oferir masterclass i sessions privades de suport a fotògrafs. Com visionadora de portfolis, l’Arianna és convidada en els esdeveniments de fotografia més reconeguts a nivell internacional com Houston Fotofest, USA; Photolucida, Portland,USA; Format Festival, Derby; UK; Daegu Photo Biennale, Corea del Sud; Paris Photo Lensculture Meeting Plau, França, entre altres.

És part del comitè de selecció de British Journal of Photography “Ones to Watch” i del 6×6 Global Talent Program del Wortd Press Photo.