Palestina un dia en la vida_CAT

Bruno Thevenin

Fotoperiodista hispà francès establert a Madrid. Acabada la seva formació en fotografia i periodisme, va començar a treballar per a mitjans internacionals en diverses zones conflictives del món.
En aquests anys s’ha centrat en documentar conflictes polític-socials, publicant en diverses mitjans nacionals i internacionals. Des de l’aixecament de les tribus natives a Dakota del Nord (els Estats Units), passant pels territoris ocupats a Cisjordània (Orient Mitjà), els campaments sahrauís, les rutes migratòries als Balcans i en la mar mediterrània i la recent guerra a Ucraïna.
La major part del seu treball està centrat a Palestina, porta viatjant des de 2017, documentant l’augment de la violència i la inseguretat a la regió.
El seu treball ha estat exposat en diverses ciutats del món i ha estat reconegut per certàmens internacionals

Palestina: un día en la vida

Desembre 2022: Un jove palestí de 22 anys mort després de ser disparat en un forcejament amb un policia israelià.

Gener 2023 : Un altre palestí de 16 crivellat a trets a la porta de la seva casa durant una batuda de l’exèrcit.

Enguany ha començat igual que va acabar, amb la mort d’un palestí a les mans de les forces d’ocupació israelianes.

Ammar Hadi Mufleh de 22 anys va ser assassinat mentre forcejava amb un policia de duanes israeliana. Enmig de l’intercanvi de cops el policia va desenfundar la seva pistola i li va pegar 5 trets a boca de canó. El seu cos va quedar tirat agonitzant a la vorera mentre els vianants demanaven ajuda sense cap resultat. Les autoritats israelianes van segrestar el cos del jove. El van retornar 21 dies després. L’últim dia de l’any la seva família va poder acomiadar-se.

Així acabava l’any 2022, un dels mes sagnants de les últimes dues dècades a Cisjordània.142 palestins assassinats per les forces d’ocupació israelianes en els territoris ocupats dels quals 34 eren menors.

Dies més tard durant una batuda en el camp de refugiats de Balata, Amer Abu Zeitoun de 16 anys es trobava al carrer, en sentir els trets de l’exèrcit li va entrar por i va voler tornar a casa No va arribar a temps, en creuar una cantonada es va topar amb un soldat israelià qui no va dubtar a disparar-li diverses vegades al cap i en el tors, Amer no va aconseguir ni donar 3 passos abans que el seu cos es desplomés sense vida al terra.

Amb la mort d’un altre palestí a les mans de l’exèrcit israelià començava el 2023, un any que avui dia està demostrant ser pitjor que l’anterior.