Primary-cat

Ruido Photo

RUIDO Photo és una organització dedicada a la imatge documental dedicada a realitzar reportatges en profunditat sobre vulneracions als drets humans. Durant gairebé dues dècades ha treballat en més de 30 països especialitzant-se en migracions, violència social i, en els últims anys, crisi climàtica.
Els treballs de RUIDO han estat guanyadors i finalistes en premis com Ortega y Gasset de Periodisme, Picture of the Year international, Millor llibre de fotografia en POY Latam o el premi Saliou Traoré de l’Agència EFE. També ha rebut la beca Documenting Human Migrations de National Geographic Society.
RUIDO Photo s’encarrega també de la difusió mitjançant publicacions en mitjans de comunicació, exposicions en l’espai públic, edició de llibres i sensibilització en xarxes. A més realitzen projectes educatius per a portar la denúncia de vulneració de drets humans a joves i adolescents.
Desenvolupem projectes propis, així com encàrrecs per a mitjans de comunicació, ONG, institucions i particulars. Realitzem reportatges fotogràfics, vídeo documental i vídeo 360è; produïm exposicions, llibres i publicacions web; i organitzem tallers educatius en crítica de la imatge, tallers de fotografia participativa i oferim formació en fotografia documental.
No ens importen les imatges, ens importen les històries.

Primary. Defensores contra la deforestación global

Els boscos primaris tropicals són selves verges que mai han estat alterades per l’acció humana. Se situen en els tròpics, en concret a l’Amazones, la conca del riu Congo i el sud-est asiàtic. Representen el 16% de la massa forestal, però emmagatzemen gairebé el 68% del carboni global i allotgen dos terços de la biodiversitat del planeta. El seu rol en el clima global és crucial perquè compensen les emissions de carboni humana. La seva desaparició és un camí segur cap a la catàstrofe.

 

Des de fa dècades, una poderosa màquina d’explotació intenta treure profit econòmic d’aquests ecosistemes. És una dinàmica de depredació de la qual tots som una mica responsables ja que tots l’alimentem quan participem d’un consum desbocat.

 

En el front de la batalla global contra la desforestació hi ha dones i home, habitualment pobres i desconeguts. Comunitats locals, indígenes, que durant generacions han establert una relació equilibrada amb el seu entorn però que avui sofreixen les conseqüències més dures de la desforestació. Homes i dones amenaçats, expulsats de les seves terres o fins i tot assassinats per resistir.

 

Molts són víctimes, però també molts s’han convertit en autèntics defensors mediambientals. Lluitadors desconeguts d’una batalla en la qual tota la humanitat es juga el futur.