Tiempos de pandemia – cat

Brais Lorenzo

Format en Fotografia i Geografia i Història, està interessat en la imatge com a procés i mitjà per denunciar problemàtiques mediambientals i socials. Compagina la seva feina diària amb projectes documentals a llarg termini. Des de l’any 2010 treballa com a col·laborador de l’Agència EFE a Galícia. Va realitzar fotografies per a altres mitjans de comunicació, com El País, El Mundo, La Vanguardia, RTVE, ABC, Público, Eldiario.es, La Marea, Nós Diari, Revista Luzes, XL Setmanal, The Guardian i agències com a AFP o AP.
El seu treball ha estat reconegut amb premis com l’Ortega y Gasset, POYi, News Photo Awards, Sony World Photography Awards, Siena International Photo Awards, Estaçao Imagem, Galícia en Focus o Luis Ksado, entre d’altres.
És membre fundador del col·lectiu multidisciplinari OllO.

Tiempos de pandemia

Tiempos de pandemia és un resum de la crisi sanitària, econòmica i social que ha canviat la nostra manera de vida sobtadament. Les imatges abasten des dels primers moments en la propagació del virus i la declaració de l’estat d’alarma fins al període de vacunació en el que estem immersos. A les fotografies es mostren moments positius i negatius, dramàtics i alegres, que són els que, en essència, també componen les vivències humanes.

Les fotografies estan realitzades íntegrament a la província d’Orense (Galícia) i la seva petita ciutat de poc més de 100.000 habitants. Orense té el major índex d’envelliment d’Espanya i és també una de les zones més afectades per l’envelliment de la població dins de la Unió Europea. Han estat justament elles, les persones majors, el sector més vulnerable de la població, les que han sofert amb major contundència el dur cop de la pandèmia de coronavirus.