Jurat
El jurat estarà format per prestigiosos professionals de la informació gràfica. En la quarta edició en formaran part Sandra Balsells, Santi Palacios i Agus Morales

Sandra Balsells
Fotògrafa i docent de fotografia a la Universitat Ramon Llull.
Al 1989, després de llicenciar-se en Periodisme a Barcelona, es trasllada a Londres on s’inicia professionalment en l’àmbit del fotoperiodisme.
Entre els anys 1991 i 2000, la seva trajectòria fotogràfica se centra en l’antiga Iugoslàvia, on documenta les successives guerres a Croàcia, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo.
És autora del llibre Balkan in memoriam (Blume, 2002), un extens recorregut fotogràfic per la dècada més convulsa de l’antiga Iugoslàvia; i comissària i coautora del llibre Bategats d’un món convuls (Lumwerg, 2007).
Ha realitzat nombrosos reportatges internacionals i ha participat en més de cent exposicions. La seva obra figura en diverses col·leccions públiques i privades.
És coautora dels documentals televisius Dying for the Truth (Channel 4, 1994) i Retrats de l’ànima (TVC, 2004).
L’any 2006 obté el Premi Ortega y Gasset a la Mejor Labor Informativa pel seu treball sobre les guerres balcàniques.
Ha comissariat els projectes Desaparecidos i Antología, tots dos de l’autor Gervasio Sánchez; i Topografía de la ira.
Des de 1995 compagina el seu treball de fotoperiodista amb la docència en la Universitat Ramon Llull i des de 2003 col·labora en la direcció del Seminario de Fotografía y Periodismo d’Albarracín.
La seva trajectòria professional forma part de la sèrie televisiva “Detrás del instante: Sandra Balsells” (TVE, 2020).

Santi Palacios
Fotoperiodista, director de Sonda Internacional i ambaixador de Canon
La seva carrera es centra en temes vinculats a migracions, conflictes i ecologia humana, interessos derivats de la seva formació com a sociòleg.
La seva feina ha estat publicada a les principals revistes i diaris a nivell global, exhibida en desenes de ciutats i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals, inclosos el World Press Photo, el Premi Ortega i Gasset, el Premi Luis Valtueña de Fotografia Humanitària o el Premi Nacional de Fotoperiodisme de l’ANIGP durant dos anys consecutius, entre molts altres.
El 2016 va formar part de l’equip nominat per Associated Press al Premi Pulitzer en Breaking News Photography.
El 2018 va ser seleccionat com un dels sis talents d’Europa per la fundació World Press Photo i el 2023 va ser membre del jurat del Premi World Press Photo. A més de la seva tasca a Sonda Internacional: un mitjà de comunicació sense ànim de lucre especialitzat en periodisme visual sobre la crisi climàtica, Santi és col·laborador de la Revista 5W i de l’ONG Open Arms. També imparteix conferències i masterclasses de manera habitual.
És professor convidat a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull, entre altres, i va ser professor convidat a l’Escola Internacional de Fotografia EFTI des de 2016 fins al tancament d’aquesta el 2024. Va ser col·laborador habitual de l’agència Associated Press entre 2014 i 2018, i també ha col·laborat puntualment amb altres mitjans, incloent The New York Times, TIME Magazine, CNN o El País.

Agus Morales
Escriptor i director de 5W
Va guanyar el Premi Ortega i Gasset el 2019 i el Premi de Periodisme en espanyol sobre Àfrica Saliou Traoré el 2022.
És autor de No somos refugiados, llibre recomanat pel Festival Gabo 2017 que es va traduir a l’anglès, català, italià i polonès. També ha publicat una crònica sobre la pandèmia, Cuando todo se derrumba (2021), i la novel·la Ya no somos amigos (2022).
Va ser corresponsal per l’Agència Efe a l’Índia i a Paquistan i va treballar tres anys per Metges Sense Fronteres, viatjant per Àfrica i Orient Mitjà. És llicenciat en Periodisme i doctor en Llengua i Literatura —amb una tesi sobre Rabindranath Tagore— per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on actualment col·labora com a professor associat. El 2015 va fundar 5W. Sempre navegant entre la literatura i el periodisme, ha escrit sobre la tornada dels talibans al poder a l’Afganistan, l’èxode ucraïnès, la cultura índia i l’experiència dels refugiats.
Ha col·laborat amb mitjans com The New York Times, The Washington Post i la revista Gatopardo, així com amb TV3, RNE, Catalunya Ràdio, Rac-1, La Sexta i la Cadena SER. Va formar part dels equips que van guanyar el Premi Montserrat Roig de Periodisme Social el 2020 i el Premi Montserrat Roig el 2023 a la promoció de la investigació en l’àmbit dels drets socials i l’acció social.